27 Nisan 2008 Pazar

BÜYÜK BEDEN GİYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Büyük beden giyenlerin dikkat etmesi gerekenler
* Boğazlı kazaklar giymeyin.
* Kürklü ve boğumlu kıyafetlerden kaçının.
* Daha küçük ve daha az renkli desenleri tercih edin.
* Koyu renkli kıyafetler giymeye çalışın.
* Beyaz yerine kırık tonları yani, kemik, bej ve krem tonlarını tercih edin.
* Etek boyunuz ne kadar uzun olursa o kadar uzun görüneceğinizi unutmayın.
* Fazla topuklu ayakkabılardan kaçının.
* Mümkün olduğunca tunikleri tercih edin.
* Aşırı dar ve bol ile belirgin kesimli pantolonları giyinmeyin.
* Sert görünümlü, dik duran ve dökümlü olmayan kumaşlar seçin.
* Aşırı dar ve vücuda oturan üst kıyafetler.
* Çok geniş ve bedene hakim kıyafetler.
* Enine geniş desenler ve çok büzgülü bluzlar.
İnce gösterenler:
* Bluz, elbise ve eteklerde dökümlü olmayan kumaşlar.
* Lycra kumaştan pantolonlar.
* İnce ve dikey çizgili kıyafetler.
* Elbiselerde boydan kuplu ve diz altı modeller.

CANIM OĞLUM


28 NİSAN
BUGÜN CANIM OLİŞİMİN(UMUT'UMUN) DOĞUM GÜNÜ İYİKİ DOĞDUN OĞLUM NİCE YILLARA SENİ ÇOOOOOK SEVİYORUM YENİ YAŞIN KUTLU OLSUN

25 Nisan 2008 Cuma

İSTANBUL'DAN FAZLA UZAKLAŞMADAN SAKİN BİR TATİL YERİ -AĞVA-















İstanbul'a 97 kilometre uzaklıkta olan bu şirin beldeye giderken gördüğünüz manzara sizi büyülemeye yetecek. Yolculuğunuz sırasında sağlı sollu uzanan ağaçları görmek bile çok keyif verici. İstanbul'dan Ağva'ya ulaşmak için öncelikle Şile'ye gitmeniz gerekiyor. Şile'ye kadar yol otoban kalitesinde...

Şile'ye ulaştıktan sonra; iki seçenekle Ağva'ya gidebilirsiniz;Birincisi, sahil yolu; Şile Çayırbaşı'ndan iki yol ayrılıyor. Sahil yolu, Kabakoz, Akçakese yolunun devamında karşınıza Şuayipli çıkacak, İsaköy dönüşüne geldiğinize Ağva tabelaları size çok yardımcı olacaktır. Şile' den Ağva'ya ikinci yol güzergahı ise;Çayırbaşı'ndan, Teke köyüne giden yolu takip ettiğinizde Teke,Gökmaslı ve İsaköy istikametinin devamında Ağva'ya ulaşabilirsiniz. Gebze tarafından ulaşım için;Mollafenari istikametine doğru gidin. Tem yolunu takip edin, soldan Teke yoluna sapıp, Yağcılar, Değirmençayın yolunu takip edin. Teke'ye geldiğinizde sağdan İsaköy yoluna sapın ve Ağva'dasınız. İzmit tarafından ulaşım için;Kandıra otobanı ile ilk önce Kandıra,Akçaova ve sonra Ağva karşınızda olacak. Karadeniz bölgesinden ulaşım için ise; Akçakoca yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Eğer Ağva'ya ulaşım için otobüs kullanacaksanız Haremde iett otobüslerinin kalktığı yerdeki yazahanemizden her saat başı kalkan otobüslerle; önce Şile'ye ardından da Ağva yoluna girerek yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Ancak Ağva yolculuğu için bizim tavsiyemiz;özel aracınızla gelecek iseniz,giderken deniz yolunu, dönüşte ise orman yolunu tercih edin böylece Ağva'nın bütün güzelliklerini keşfetmiş olursunuz.

23 Nisan 2008 Çarşamba

YAŞASIN 23 NİSAN















MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TÜM ÇOCUKLARA ARMAGAN ETTİĞİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN





16 Nisan 2008 Çarşamba

BEŞİ BİR YERDE ÇAYI İLE ZAYIFLAYALIM



Arkadaşlar meşhur beşi bir yerde çayını duymuşsunuzdur emenim yaz ayları yaklaştıkça bütün hanımlar kilo verme telaşında.Ben de sizlerle paylaşmak istedim bu konuyu konunun uzmanı değilim ama birçok diyet uzmanından duyduğum ve araştırdığım kadarıyla işe yarıyormuş hem doğal bitkiler olduğu için içim daha rahat.Bende aldım ve kullanmaya başladım günlük 3 bardak içiyorum 4 den fazlası tavsiye edilmiyor zaten tadı o kadar kötü değil aktarlarda bulabilirsiniz.

Beşi bir yerde nasıl hazırlanıyor?
Bir litre kaynamış suya birer çay kaşığı mate, yeşil çay, funda, biberiye ve kekik yaprağı atılır. On dakika demlenmesi beklenir ve süzülerek içilir.
Baharın ilk günlerindeyiz. Yaza daha üç ay var. Bir başka deyişle kışın aldığınız kilolardan kurtulmanız için üç ay süreniz var. Bu süre yaza sağlıklı ve ‘fit’ girmek için yeter de artar bile. Peki ama nasıl yapmalı, hangi diyetisyene gitmeli, hangi diyetleri günü gününe takip etmeliyiz? Telaşlanmayın! Size bir diyet programı önerecek değiliz. Hemen her aktarda bulabileceğiniz beşi bir yerde formülü ile üç ayda 20 kilo vermeniz mümkün! Nasıl mı? Şöyle: Mate yaprağı, kekik, funda yaprağı, biberiye ve yeşil çaydan oluşan karışımı, günde üç fincan içmeniz yeterli. Biz söylemiyoruz, uzmanlar öyle diyor!
Sağlıklı beslenme ve yaşam uzmanı Dr. Ender Saraç, doğal yollardan kilo vermenin insan sağlığı için büyük önem taşıdığını söylüyor. ‘Bitki yaprakları, dengeli bir şekilde kullanıldığında vücuttaki yağları yakmaya ve kolesterolü dengelemeye yardımcı oluyor’ diyen Saraç, bitki çayı diyetiyle ayda beş kilo vermenin mümkün olduğunu vurguluyor. Sağlıklı yaşam uzmanı, bitki karışımlarından elde edilen zayıflama çayının günlük iki veya üç bardaktan fazla içilmemesi gerektiğini ifade ediyor. Saraç, “Diyet çayları hazırlanırken bitkiler kaynatılıyor. Bu yanlış bir uygulama. Doğru ve etkili bir bitki çayı hazırlamak isteyenler, suyu kaynattıktan sonra yaprakların demlenmesini beklesin.” şeklinde konuşuyor.
Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Taylan Kümeli ise yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyenlerin bitki çaylarına yöneldiğini belirtiyor. Toksinlerin doğal yöntemler sayesinde kolayca atılabileceğine dikkat çeken Kümeli, bitki çaylarının içerisine tatlanması için şeker karıştırılmasının yanlışlığına dikkat çekiyor. Bu karışımların bazı hastalarda alerjiye yol açabileceğini hatırlatan Kümeli, ‘Çabuk zayıflamak için aşırıya kaçmayın.’ uyarısını yapıyor.
Mısır Çarşısı’nda şifalı bitkiler satan Sait Develi, yağ sökücü, tok tutucu ve sindirimi kolaylaştırıcı bitki yapraklarından hazırlanan ‘beşi bir yerde’ karışımının son derece etkili olduğu, müşterilerden olumlu tepkiler aldıkları bilgisini veriyor. Mate, yeşil çay, funda, biberiye ve kekik yapraklarının sıcak suda demlenmesiyle oluşan karışım, vüvutta biriken toksin ve ödemi atarak ayda yaklaşık beş kilo vermenizi sağlıyor.

Hangi bitki, ne işe yarıyor?
Mate yaprağı:
Tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılan mate çayı, yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor. Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki, iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor.
Yeşil çay: Son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor.
Funda yaprağı: İyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak, bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor.
Biberiye: Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.
Kekik: Halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor.

ALINTI

ÇOCUKLARIMIZ

Çocuklar Neden Geç Konuşur
Normalden çok geç konuşmaya başlayan çocukların, dili beynin sol tarafıyla değil, sağ tarafıyla algılıyor
Radiology dergisinde yayımlanan makaleye göre, Miami Çocuk Hastanesi'nde görevli radyologlar Nolan Altman ve Bryron Bernal, 2 ila 8 yaşlarındaki çocukların beyinlerinin çeşitli bölgelerindeki aktiviteyi manyetik rezonans tomografisiyle görüntülediler. Bilim adamları, incelenen 52 çocuktan 17'sinin konuşmayı çok geç öğrendiğini, diğer 35 çocuğun konuşma gelişiminin normal olduğunu kaydettiler. Annelerinin ses kaydı dinletilen çocukların beyin aktivitesini ölçen bilim adamları, konuşma konusundaki gelişimi normal olan çocukların beyinlerinin sol tarafının, geç konuşan çocukların beyinlerinin ise sağ tarafının daha aktif olduğunu tespit ettiler. Altman, ciddi konuşma bozukluklarının, erken teşhis ve tedaviyle engellenebileceğini belirtti. Deney sonucunun başka araştırmalarla doğrulanması halinde, konuşma bozukluklarının erken ve yan etkisiz teşhisinin mümkün olacağını söyleyen Altman, erken teşhisle başlanan tedavinin başarılı olup olmadığının da bu yöntemle kontrol edilebileceğini kaydetti.
Pekmez Ve Önemi
Pekmez hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi olduğundan acil enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesidir. İki yemek kaşığı (20 g) pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kcal enerjiyi içermektedir.
Pekmez hızla kana karışabilecek nitelikte bir gıda maddesi olduğundan acil enerji ihtiyacı için gerekli bir gıda maddesidir. İki yemek kaşığı (20 g) pekmez insan vücudu için çok değerli olan 2 mg demir, 80 mg kalsiyum ve 58 kcal enerjiyi içermektedir. Büyüme çağındaki çocuklar, işçiler, sporcular, gebe emzikli anneler için eşsiz bir gıda maddesidir. Pekmez ayrıca 100 gramında 0.014 mg Vit B1 0.15 mg Vit B2 , 1,4 mg nisain içermektedir. Bu özellikleri açısından bala göre daha zengin olduğu tespit edilmiştir. Yapılan bir diğer araştırmaya göre 1 kg üzüm ve 200 g pekmezin kalori açısından 1150 g süte, 300 g ekmeğe , 390 g ete eşdeğer olduğu belirtilmektedir. Ayrıca pekmezde bulunan şekerlerin, glukoz ve früktoz halinde olması sebebiyle bebek ve çocukların beslenmesinde büyük öneme sahiptir. Hem sindirim sisteminde parçalanmasına gerek yoktur, hem de kana geçmede ek bir enerjiye gerek duyulmadan hücre dışından içine basit düfüzyonla geçişi sağlanır. bu nedenle özellikle enerji aktivitesi yüksek olan çocuklarda ve sporcularda enerjinin pekmezle sağlanmasının büyük önemi vardır. Üzüm ve pekmezin içerdiği demir (16mg/kg) kolayca emilmekte ve günlük demir ihtiyacının % 35'i bu ürünlerce karşılanabilmektedir.
daha fazlası için:http://www.eglenin.net/

11 Nisan 2008 Cuma

KENDİ EL EMEĞİM












Bunlarda benim emeğim makina nakışı ile yapılmış olan mutfak takımı kameram pek güzel çekmediği için biraz bozuk çıktı




9 Nisan 2008 Çarşamba

BALIKESİR İLİNİN ŞİRİN İLÇESİ ERDEK

Ne güzel yerdir erdek küçük ama çok şirin bir ilçedir hoş balıkesirin bütün ilçeleri birbirinden güzel ama ben özellikle erdeği çok seviyorum tatil planları yapanlara tavsiye ederim.







Ulaşım
Karayolu: Her gün İstanbul Bostancı ve Yenikapı'dan Bandırma'ya deniz otobüsü seferleri düzenlenmektedir.Yenikapı-Bandırma arası 1 saat 45 dakika. Bandırma-Erdek arası 15 dakikadır. Erdek İstanbul'a 2 saat mesafededir.
Otogar Tel: (+90-266) 835 23 01
Bunun dışında İstanbul, İzmir, Bursa ve Çanakkale'den de yine düzenli olarak otobüs seferleriyle Erdek'e ulaşılabilir.
Havayolu: Bursa, Çanakkale,İstanbul ve İzmir üzerindendir.

2 Nisan 2008 Çarşamba

PORTAKALLI KEK


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kadar sıvı yağ
yarım bardak yoğurt
yarım bardak süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
aldığı kadar un
Yapılışı:
yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz daha sonra yağı,sütü,ve yoğurdu koyuyoruz biraz daha karıştırıp üzerine portakal kabuğu ve suyunu koyuyoruz onuda karıştırıp unu ilave ediyoruz(elenmiş) üzerine kabartma tozu ve vanilini ilave edip hepsini karıştırıyoruz hamuru kalıbımıza döküp 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun