22 Haziran 2008 Pazar

VEZİR PARMAĞI TATLISI







MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabatma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 avuç irmik
alabildiği kadar un
şerbeti için:
3,5 bardak şeker
3,5 bardak su
not:hamuru resimdeki gibi yaptıktan sonra tepsiye dizmeden iki tarafınıda irimiğe batırıyoruz
üzeri için: yeşil fıstık
-daha önce denemeyen varsa tavsiye ederim tadı çok güzel oluyor-

2 yorum:

sevgipinari01 dedi ki...

Hayırlı akşamlar canım.Tarifin değişik geldi bana hiç bu şekilde irmiğe bulanarak yapılanına rastlamamıştım.Tarif defterime not edeyim kısmet olursa denemek isterim.Yeni haftanın güzelliklerle geçmesi dileğiyle Adana'ya sevgi ve selamlar:)

sadiye dedi ki...

selamlar canım
vezir parmağını ilk hababam sınıfında duymuştum :)
ve çok gülmüştüm.
ellerine sağlık gerçekten hoş olmuş sevgiler canım