18 Ağustos 2008 Pazartesi

DATÇA




































“Tanrı, yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını istiyorsa Datça Yarımadası’na bırakır." (Strabon)
Ünlü coğrafyacı Strabon böyle demiş Datça için. Güzelliği, iklimi ve doğasıyla Datça, gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerini gülerek karşılayan şirin bir tatil kasabasıdır. Marmaris ve Bodrum gibi tanınmış turizm merkezlerine yakın olmasına rağmen, doğallığını koruyabilmiş ender turizm merkezlerinden biridir. Datça, ünlü tarihçi Strabon’dan bu yana Ege ve Akdeniz’in en sağlıklı coğrafyası olarak tarif ediliyor.
Bol oksijenli ve nem oranı düşük havasından mı bilinmez ama tarihte de en eski tıp okulları bu bölgede kurulmuş. Hastalar bu bölgeye şifa bulmaya gelirmiş. Belki de bu yüzden yörenin insanları daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir yaşam süregelmiş. Belki de Datça’da insanların uzun yaşamının sırrı yoğun çam ormanlarından süzülen çam balı, çiçek balı, kekik balından ya da içilen adaçayı, papatya, kuşburnu çaylarından olabilir. Belki de bademleri, zeytinyağı, şifalı sabunları ya da denizinden avlanan kalkan, levrek, mırmır, çuprasındandır... Kimbilir?
Datça’nın her yerinden denize rahatlıkla ulaşmak mümkün. Kumluk Plajı, Hastane Altı Plajı, Taşlık Plajı ve Şifalı Göl şehir içinde herhangi bir araca gereksinim duymadan ulaşabileceğiniz, yüzebileceğiniz yerler.
Aktif tatile uygunDatça aktif tatil yapmak isteyenler için de çok uygun. Sürekli esen meltem rüzgarı sörf meraklılarını, adadaki dalış merkezlerinin desteğiyle denizin dip zenginliği ise amatör dalgıçları adeta büyülüyecek kadar güzel.Datça ve çevresi yürüyüş sporunu sevenlere de bir çok olanaklar sunuyor. Bu arada eski taş evleriyle yerli ve yabancı herkesin beğenisini toplayan Eski Datça’yı, Selçuklu döneminden kalma camisiyle Hızırşah Köyü’nü, camii ve eski taş evleriyle Reşadiye’yi ve yeldeğirmenleriyle Kızlan Köyü’nü de ziyaret etmeyi sakın unutmayın
DATÇA'YA ULAŞIM
Dalaman havaalanına İstanbul ve Ankara'dan direk uçuşlarla ulaşabilirsiniz. Dalaman havaalanı Datça'dan 160 km. uzaklıktadır ve havaalanından Marmaris'e kadar servis ile ve daha sonrasını ise saat başı kalkan minibüsler aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Bodrum havaalanına gelmek isteyenler için ise feribot servisi ile Datça'ya 2 saat içinde ulaşma imkanı bulunuyor ancak kesin hareket saatleri sezona ve aylara göre değiştiğinden daha önceden soruşturmada fayda var. Datça Marmaris arası 65 km. ve yaklasik bir saatlik bir yolculuk gerekiyor. Datça İzmir arası ise 330 km. ve 4 saatte İzmir'e ulaşım imkanı var. Datça İstanbul arası ise otobüsler ile yaklaşık 14 saat sürüyor. Bunun dışında Rodos ve Sömbeki adalarından kalkan feribot ve deniz otobusleri ile Datça'ya ulaşmak mümkün.

2 yorum:

Two Hands Caricaturist and 1 cut 2 pieces Silhouette Artist dedi ki...

Wow! I like your nice photo series!

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Geceler,Mübarek Cuma gecenizi kutlar Hayirli Cumalar dilerim.Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla

ARDAKALAN

Bana bir dinletim verin,
Biraz da zaman.

Ben bir deyim cikarayim,
Bir duyuru sesi ondan.

Siz bir solukta onu dinleyin.
Sizin olsun artakalan zaman

Alinti:Ozdemir Asaf
http://siir.roots.gen.tr/SairSiirGoster.html?siir=177

Sukru Yılmaz
Antakya-HAtay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog