2 Eylül 2008 Salı

SAĞLIKLI YAŞAM-SAUNA













Enfrared Kabinler
Isının ışıkla taşınması prensibine dayanan yeni nesil enfrared ısıtıcılar, sağlık konusunda çok geniş kullanım alanı bulmuştur.

Kızılötesi ışınlar, diğer renkteki ışınlara oranla ısıyı çok daha fazla taşırlar. Bu özellikleri sayesinde, mekanda bulunan havanın ısınmasına gerek kalmadan yönlendirildikleri nesneyi ısıtırlar.

Enfrared kabinler bu prensibe dayanılarak inşa edilmişlerdir. Enrared sistemi ile çalışan saunalarda 30 dakika içinde 600 kcal. yakmak mümkündür.
Buhar Odaları
Nem ve ısı, canlı dokular üzerinde yumuşatıcı, temizleyici ve yenileyici etki yapar. Buhar odalarının temelinde bu prensip yatmaktadır. Dünyaca ünlü hamamlarımız, aynı prensip üzerine kuruludur. Arzu ettiğiniz dizaynda seramik kaplanmış bir odaya ilave edeceğimiz uygun verimde buhar jeneratörü ile bu odayı evinizde miniatür bir Türk hamamına dönüştürebilirsiniz.Buhar odalarında sıcaklık ortalama 45 C, nispi nem oranı % 100 dür. Bu şartlar altında derimizdeki gözenekler açılır ve kolaylaşan terleme ile toksinler atılır. Ölü tabaka kolaylıkla soyulur, hüce yenilenmesi hızlanır.Okaliptüs veya mentol ile zenginleştirilmiş olan buhar, dekonjestan etkisi ile üst solunum yollarının açılması sağlar.Buhar odalarının temelinde bu prensip yatmaktadır. Dünyaca ünlü hamamlarımız, aynı prensip üzerine kuruludur.

Türk Hamamı
Mermer kurnaları ve göbek taşı ile uygun bir buhar jeneratörü, konutlar ve sosyal tesislerde Geleneksel Türk Hamamı inşa etmeyi mümkün hale getirmektedir.
Buhar kabinleri
Son derece sağlam bir malzeme olan compozit fiber polyacrylic’ ten üretilen 100 farklı dizayn ve ebatta 15 değişik model buhar kabini, evinizin banyosu veya herhangi bir köşesine uyum sağlayacaktır.
Buhar Jeneratörleri
Türk hamamları, Buhar odaları ve buhar kabinlerinde, iç hacme göre değişen kapasitelerde Harvia veya Tylö buhar jeneratörleri kullanılmaktadır.




Saunanın Faydaları
Sauna
, beden ve ruh sağlığı için mükemmel bir ortam sağlar. Uyumlu bir sıcaklıkla toksinlerin atılması, dinlenme ve ardından soğuk su ile alınan duş, kan dolaşımını düzenler, gerginliği azaltır, dinlenme ve huzur sağlar.

Sauna banyosunun faydaları

Kardiovasküler çalışma sağlar ve kalbin kondisyonunu arttırır. Yüksek ısı ortamlarında kalp atım ritmi ve kan dolaşımı hızlanır, dokulara taşınan oksijen artar.
Tempolu bir çalışma sonrasında yorgun kasların dinlenmesini sağlar.
Zihinsel gevşeme için mükemmel bir ortam yaratır.
Alergi ve üst solunum enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur, eklem romatizmalarında ağrı gidericidir.
Zayıflamaya yardımcı olur. Düzenli egzersizle birlikte her seans ortalama 300 kalori yakmanızı sağlar.
Sıcaklık, cildinizdeki gözeneklerin açılmasını sağlar ve terleme yolu ile toksin atımını hızlandırır. Cildinizin pürüzsüz ve canlı kalmasını sağlar.
Düzenli ve sağlıklı uyumanıza yardımcı olur.



Sauna ve Sağlığınız
Günümüzün stresli dünyasından biraz olsun uzaklaşmak istiyorsanız ailenizle, arkadaşlarınızla ya da yalnız yapacağız sauna banyosu ile kendinize sağlığınız için zaman ayırın. Günümüzde lüks olmaktan çıkan sauna, stressiz ve sağlıklı bir yaşam için her evde mutlaka olması gereken bir sağlık ürünü olduğunu kanıtlamıştır.
Sauna terleme yolu ile vücuttaki su ve toksinlerin dengesini sağlar. Sauna banyolarının kardiyo vasküler sistem ve sağlık açısından çok önemli olan kan basıncı üzerinde çok yararlı etkileri vardır. Düzenli olarak saunaya girmek terleme yolu ile gözeneklerin açılmasını ve cildin ölü hücrelerden arınarak son derece pürüzsüz ve canlı bir görünüme ulaşmasını sağlar.
Sauna dolaşım sistemini hızlandırarak ve düzenleyerek, özellikle kan proteinlerini arttırır, oksijenin hücrelere daha yoğun gitmesini sağlar.
Saunanın rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi ile yorgunluk ve stres gibi olumsuzlukları ortadan kaldırarak sinir sistemi için de olumlu etki yapar. Saunanın antikor üretimini arttırması bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi dış etkenlere karşı son derece dirençli hale getirir.
Saunanın solunum yolları üzerindeki düzenleyici etkisini de unutmamak gerekiyor.
Sauna cilt güzelliğinin yanı sıra bazı bölgelerde istenmeyen yağlanma ve selülit oluşumunu engeller. Kısaca sauna vücud sağlığı ve güzelliği için mükemmel bir yoldur.