9 Mayıs 2008 Cuma

TÜM ANNELERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
















♥ BIR GUNUMDE DEGIL HER GUNUMDESIN. HER GUN HER SANIYE BENIMLESIN. HER ZAMAN BANA DESTEK OLDUN. SEN BENIM ICIN COK OZELSIN. ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN.

Anneler Günü, kutlama günü.
Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.
Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır.
Türkiye'de mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Amerika’nın Filedelfiya eyaletinde 9 Mayıs 1966 günü Jarvis isimli bir kızın annesi öldü. Annesini çok seven Jarvis’in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatla kimsesi kalmayan Jarvis ölüm olayına bir türlü alışamadı. Yaşama küstü. Canlılığını, yaşama sevincini yitirdi. Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düşündü. Jarvis’in bu durumunu yakından izleyen komşusu Jarvis’le arkadaş oldu. Bir gün yaşlı komşu söyleşi sırasında Jarvis’e «İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur.» dedi. Bu iki cümle, Jarvis’i çok etkile­di. Ölümün de doğmak, yaşamak gibi bir doğa olayı olduğunu düşündü. Ancak bu doğruyu bulmak Jarvis’in annesine olan sevgisini azaltmadı. Aradan geçen süre içinde ölüm sözcüğünün soğukluğu gitti. Yerine anne sevgisinin sıcaklığı geldi. Artık Jarvis annesini gözyaşları ile değil severek. anmaya başladı. Acıları azaldı. İçinde arı, duru bir sevgi oluştu.
Aradan bir yıl geçti. Bu süre içinde Jarvis, hemen her gün annesinin mezarına çiçekler götürdü. Jarvis’in annesinin ölüm yıldönümünde bütün arkadaşları eve geldi. O gün Jarvis arkadaşlarına :
— Geçen bir yıl içinde çektiğim acılar bana şunu öğretti «Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.» dedi.
Arkadaşları Jarvis’in önerisini çok beğendiler. Birlikte hemen kentin Belediye Başkanına gittiler. Başkan onları dinledi. Öneriyi içtenlikle benimsedi. Daha sonra bu öneri gazetelere, yazarlara anlatıldı. Jarvis ve arkadaşlarının çalışmaları kısa sürede sonuç verdi. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı.

TATİL CENNETİ KAŞ

ULAŞIM Kaşa gelmeye karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk iş ulaşım sorununu halletmek. Kendi aracınız ile gelmeniz size burada ulaşım özgürlüğü sağlasa da İstanbul-Kaş arasının yaklaşık 950 km olduğunu unutmayın. Yani sizi uzun bir yolculuk bekliyor. Otobüs ile Kaş yaklaşık 15 saat sürüyor. İstanbul’dan Kalkan ve Kaş’a, Kamil Koç, Metro ve Pamukkale turizmin direkt seferleri var. Kaş’a Fethiye üzerinden aktarma yaparak da gelebilirsiniz. Fethiye’ye bir çok otobüs firmasının seferleri var. İstanbul-Fethiye yaklaşık 850 km, Fethiye Kaş arası ise 108 km.
Tabi bir de uçak alternatifi var. Kaş, Antalya Havalimanı’na 200, Dalaman Havalimanı’na ise 160 km uzakta. Daha yakın olduğu için Dalaman Havalimanı’nını tercih etmenizi öneririm. Dalaman’a THY’nin (www.thy.com.tr), Atlajjet’in (www.atlasjet.com) ve Onur Air’in (www.onurair.com.tr) uçuşları var. Uçak tarih ve saatlerine internet sitelerinden de ulaşabilirsiniz. İsterseniz sizin için havaalanı transferlerinizide organize edebiliriz.











5 Mayıs 2008 Pazartesi

marmelatlı kurabiye

BUGÜN NE PİŞİRELİM


YEŞİL FASULYE














3 Mayıs 2008 Cumartesi

BANKALAR VE İNTERNET ADRESLERİ

Adabank A.Ş.. http://www.adabank.com.tr/Akbank T.A.Ş.. http://www.akbank.com.tr/Alternatif Bank A.Ş.. http://www.abank.com.tr/Anadolubank A.Ş.. http://www.anadolubank.com.tr/Arap Türk Bankası A.Ş.. http://www.arabturkbank.com/BankEuropa Bankası A.Ş.. http://www.bankeuropa.com/Bayındırbank A.Ş.. http://www.bayindirbank.com.tr/Bnp-Ak Dresdner Bank A.Ş.. http://www.bnp-ak-dresdner.com.tr/C Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.. http://www.cbank.com.tr/Calyon Bank Türk A.Ş.. http://www.calyon.com/Citibank A.Ş.. http://www.citibank.com.tr/Çalık Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.calikbank.com.tr/Denizbank A.Ş.. http://www.denizbank.com.tr/Deutsche Bank A.Ş.. http://www.db.com/Diler Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.dilerbank.com.tr/Finans Bank A.Ş.. http://www.finansbank.com.tr/GSD Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.gsdbank.com.tr/HSBC Bank A.Ş.. http://www.hsbc.com.tr/İller Bankası. http://www.ilbank.gov.tr/İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.. http://www.takasbank.com.tr/JPMorgan Chase Bank. http://www.jpmorgan.com/Koçbank A.Ş.. http://www.kocbank.com.tr/MNG Bank A.Ş.. http://www.mngbank.com.tr/Nurol Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.nurolbank.com.tr/Oyak Bank A.Ş.. http://www.oyakbank.com.tr/Şekerbank T.A.Ş.. http://www.sekerbank.com.tr/Tekfenbank A.Ş.. http://www.tekfenbank.com/Tekstil Bankası A.Ş.. http://www.tekstilbank.com.tr/Turkish Bank A.Ş.. http://www.turkishbank.com/Türk Dış Ticaret Bankası A.Ş.. http://www.disbank.com.tr/Türk Ekonomi Bankası A.Ş.. http://www.teb.com.tr/Türk Eximbank. http://www.eximbank.gov.tr/Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.. http://www.ziraat.com.tr/Türkiye Garanti Bankası A.Ş.. http://www.garanti.com.tr/Türkiye Halk Bankası A.Ş.. http://www.halkbank.com.tr/Türkiye İş Bankası A.Ş.. http://www.isbank.com.tr/Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.. http://www.tkb.com.tr/Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.. http://www.tskb.com.tr/Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.. http://www.vakifbank.com.tr/WestLB AG. http://www.westlb.com/Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.. http://www.ykb.com.tr/
NOT:BANKALAR HAKKINDA GENİŞ BİLGİYE -http://ansiklopedi.turkcebilgi.com/Liste_-_Türkiye ADRESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Suna Dumankaya'dan doğal güzellik sırları

TEMİZLEME SÜTÜ
gözeneklere dolan kirleri ve makyaji temizlenin en kolay ve ucuz yolu, evde dogal malzemelerden hazirlayacaginiz karisimlardir. Temizleme sütünü parmaklarinizla ve yuvarlak hareketlerle sürün.
Malzeme:
1 salatalik, 1 su bardagi süt Uygulama: Salataligi rendeleyip, 1 su bardagi sütte kaynatin ve süzün. Her gün, sabah ve aksam bu karisimla cildinizi silin.
TEMIZLEME TONIGI
Tonik, ciltte kalmis kir, yag ve temizleyici kalintilarini temizler ve cildi tazeler. Temizleyicinin ardindan sürülür.
Asagidaki tariflerle hazirladiginiz tonikten birkaç damla pamuga damlatip, silmeden, tamponlayarak cildinize uygulayin. Toniklemeden sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ve kagit mendille tamponlayarak kurutun. Sonraki asama nemlendirme olacak.
KARMA CILTLER IÇIN
Malzeme:
Lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçegi, yarim fincan saf alkol, içme suyu
NEMLENDIRICI
Nemlendirme, çevrenin yol açtigi buharlasma etkilerinin önlenmesine yardimci olur. Nemlendirici cildi düzgünlestirir, dolgunlastirir, gözenekleri kapatarak makyaj için iyi bir zemin hazirlar.
Uygulama:
Kaynamis suyun içine birer tutam lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçegi atin, 15-20 dakika demlendirip süzün. Saf alkol ekleyin. (Hazirlanan karisim, kapali bir sisede buzdolabinda saklayin)
HASSAS CILTLER IÇIN
Malzeme:
Biberiye, gül suyu Uygulama: Bir çorba kasigi biberiyeyi, 300 ml. gül suyuna karistirarak karanlik bir yerde saklayin. Bununla her aksam cildinizi temizleyin.
KIRISIKLIKLAR IÇIN
Malzeme:
Yarim litre ilik su, 1 tatli kasigi karbonat Uygulama: Su ve karbonati karistirin. Pamukla, cildinize uygulayin.
Malzeme:
Havuç, zeytinyagi, limon Uygulama: Havucu rendeleyin. Içine zeytinyagi ve limon suyu ilave edip, yiyin. Bu karisim vücut için çok faydalidir. Bagirsaklari düzene sokar ve cilde nem saglar.
PEELING
Cildi ölü hücrelerden, biriken yaglardan ve siyah noktalardan arindirmak için, derin bir temizlik yapmalisiniz. Bunu peeling, buhar banyosu veya maskelerle gerçeklestirebilirsiniz. Iste evde yapabileceginiz basit peeling tarifleri:
Malzeme:
1 kahve fincani yulaf ezmesi, 2.5 çay kasigi bal, 1 tatli kasigi elma sirkesi, yarim tatli kasigi sicak su Uygulama: Malzemeleri karistirin ve cilde uygulayin. 15 dakika bekleyin ve yumusak, nemli bir bezle ovarak çikarin. Bol su ile yikayin.
SIVILCEDEN KURTULMAK IÇIN
Sivilceler her yasta birçok insana sorun yaratir. Sivilceleri yok ederek daha saglikli ve güzel bir cilde kavusmanin en güzel yolu yine dogadan geçiyor. Sivilceleri yok etmek için beraber bu basit formülü hazirlayalayabilirsiniz.
Malzeme:
100 gram alkol, 6 adet aspirin Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karistirip 3 gün bekletin. Bu karisimla cildinizi her gün silin.
LEKELERI YOK ETMEK IÇIN
Malzeme:
1 çay kasigi amonyak, 1 çay kasigi peridrol, 1 çay kasigi saf su, 1 çay kasigi sabun
Uygulama:
Kullanilmamis bir sabunu rendeleyin ve diger malzemelerle karistirin. Cildin hassasliginin ölçülmesi için önce elinizin üzerine deneyin, sonra lekelerin üzerinde bekletip, bol su ile yikayin. Bu karisim haftada bir kez uygulanabilir. Disari çikarken günesten koruyucu ürünler kullanmaya dikkat edin.
ÇILLERINDEN KURTULMAK ISTEYENLERE
Malzeme:
Keten tohumu Uygulama: Keten tohumunu kaynatin, suyu ile cilde masaj yaparak çillere ve lekelere maske olarak uygulayin.
Bütün bu bakim ürünlerinin yanisira bunlari da ihmal etmeyin.
Cildinizi günesten koruyun: Günesin zararli etkilerinden korunmak için her gün koruyucu krem kullanmali.
Cildinizi asiri sicak ve asiri soguktan koruyun: Sicak ve soguk havalarda cilt nemini kaybeder. Özellikle kisin cilt tipiniz için uygun nemlendiricileri mutlaka uygulayin.
Sigara içmeyin: Sigara cildin ihtiyaci olan oksijeni azaltir ve cildin yenilenmesini engeller. Cilde solgun görünüm verir.
Cildinizi derinlemesine temizleyin: Bazi yasi ilerlemis bayanlar cildi kurutacagi ve kirisikliklari artiracagi düsüncesiyle cilt temizligi yapmaktan kaçinir. Pamukla uygulayacaginiz bir temizleyici kremin, birkaç dakika cildin üstünde kaldiktan sonra bol suyla yikanmasi yeterli olur.
http://www.saglikguzellikrehberi.com/

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesi belli bir oranda tıbbi açıdan normaldir. Her gün yaklaşık 50 ile 100 arası saç telinin dökülmesi normaldir. Saçların bunun üzerinde dökülmesi normal değildir. Dökülen saç tellerinizin sayısını bilemezsiniz elbet fakat tarakta, lavaboda biriken, kıyafetlerinizin üzerinde görülen saç tellerinden saçlarınızın normalin üzerinde döküldüğünü anlayabilirsiniz.
Tıbbi adı alopesi olan saç dökülmesi bir kaç şekilde görülür. Bunların en yaygın görüleni erkek tip saç dökülmesidir (androgenetik allopesi). Erkek tipi saç dökülmesinde saçlar şakaklardan ve kafanın tepesinden incelmeye başlar. Erkeklerde görülen bu tip dökülme yaş ilerledikçe artar ve tepedeki saçlar tamamen dökülür.
Sonunda saçlar sadece yanlarda ve arkada kalır. Erkeklerde 20li yaşlarda başlayan bu dökülme giderek artar. Erkek tipi saç dökülmesi genetiktir. Babadan veya anneden genetik olarak geçer. Normal dökülmenin dışında bir durumdur ve genetik olduğundan önlenmesi neredeyse mümkün değildir. Bunun haricinde erkel tipi saç dökülmesini tetikleyen başka sebeplerde vardır. Bunların başında yaşlılık ve erkeklik hormonu gelir.

2 Mayıs 2008 Cuma

HERŞEYİ BULAN GÖZLÜK


Herşeyi bulan gözlük piyasada
Japon bilimadamları ev içerisinde kaybedilen hertürlü eşyayı anında bulmaya yarayan sihirli bir gözlük geliştirdi.
'Smart Goggle' adı verilen gözlük, üzerine yerleştirilen kamera ile kaybolan anahtar cep telefonu gibi saatlerce arayıp bir türlü nereye koyduğumuzu bilemediğimiz her türlü aleti hemen bulmamızı yardımcı oluyor.
KAMERA KAYDEDİYOR
Gözlüğü takan kişinin baktığı herşeyi kaydeden kamera ayrıca aletlerin isimlerini tek tek anons ederek hafızasına kaydediyor. Hafızaya kaydedilmiş olan bu eşyaların koybolması halinde arayan kişinin bu cisimlerin ismini sadece kameraya yerleştirilmiş olan mikrofona fısıldaması yeterli oluyor.
DÜNYADAKİ EN GELİŞMİŞ YAZILIMJapon bilimadamları tarafından bulunan sihirli gözlüğün, yeni objeleri tanıyan ve tanımlayan dünyadaki en gelişmiş yazılım olduğu düşünülüyor. Model ürün, tanıtım için piyasaya çıkarılmış olmasına rağmen çok büyük ve ağır olduğu için günlük kullanım için ne kadar kullanışlı olacağı ise merak konusu.

MSN KULLANANLAR DİKKAT

MSN kullananlar
MSN kullanıyorsanız bu habere dikkat... Bu kez merak duygusu kullanılarak, akıl almaz işler yapılıyor... MSN listelerinde sizi engelleyenleri göstereceğini ima eden adreslerden uzak durun. Felaketle karşılaşmamak için bu haberi dikkatli okuyun.


MSN listesine girdiğiniz birisi, sizi daha sonradan engellediğinde, kendi listenizde o kişiyi hep çevrimdışı görürsünüz. Uzun süredir listenizde çevrimdışı olan birisi, içinize kuşku düşürebilir ve 'Acaba beni engelledi mi?' sorusunu bile aklınıza getirtebilir.
Aslında cevap oldukça basit; sizi engelleyenlerin kimler olduğunu asla göremezsiniz. Ama bazı uyanık web siteleri, sizi engelleyenleri göstereceğini söyleyerek hain tuzaklar kuruyorlar.
Sizden Şifrenizi İstiyorlar
Sitenin çalışma şekli şöyle; önce sizden e-posta adresinizi istiyor ve ardından da şifrenizi. Bu bilgileri verdiğinizde, sisteme hemen giriş yapılıyor ve sizi engelleyenleri listesi verilecek dese de artık iş işten geçmiş oluyor.
Bu kadarla sınırlı kalsa iyi. E-posta adresinizi ve şifrenizi alan bu site, hemen MSN listenizdekilere de ulaşmaya çalışıyor sizin adınıza ve bu zincir, uzamaya devam ediyor.
Ne Yapmak Gerekiyor?
1. Microsoft’un dışında hangi site olursa olsun, kesinlikle şifrenizi bir web sitesine vermeyin.
2. Arkadaş listenizden gelen otomatik reklam mesajlarını ciddiye almayın.
3. MSN üzerinden gelen dosyaları açmadan önce virüs testinden geçirin.
4. Anti virüs yazılımınızı mutlaka güncel tutun

daha fazlası:http://www.bilisimveteknoloji.com/haber/?tbl=haberler