30 Temmuz 2008 Çarşamba

29 Temmuz 2008 Salı

ŞİRİN VE ŞİRİNELERE CİCİ ŞAPKALAR







netten

EL İŞİ PASPASLAR

Netten çok hoş hayvanlı papatyalı paspaslar









netten

28 Temmuz 2008 Pazartesi

YAZMA KENARLARI MODELLERİ





































DİŞ SAĞLIĞI


DİŞETİ HASTALIKLARI
Dişetleri ağzımızın ve dişlerimizin altyapısını oluşturur. Nasıl ki sağlam bir bina yapabilmek için sağlam bir temele ihtiyaç varsa ; dişlerimiz veya üzerine yapılacak protez ,lamina gibi restorasyonların da sağlıklı olabilmesi için sağlıklı dişetlerine ihtiyaç vardırSağlıklı dişeti gül kurusu pembe renklidir ve dişleri sıkıca sarar.Dişetleriniz sağlıksızsa, dişleriniz çürük olmasa bile bir gün dişlerinizi kaybedebilirsiniz demektir. Dişeti sağlığı neden bozulur : Temel neden kötü ağız hijyeni ve bunun sonucu oluşan diştaşları yani tartarlardır. Bunun yanı sıra bazı sistemik hastalıklar da ilk önce dişetlerinden belirti verirler.Örneğin lösemi gibi.
Tartar (diştaşı) nasıl oluşur?: Gıda artıkları tükrükteki minerallerle birleşerek dişler ve dişetleri etrafında kireç tabakaları oluştururlar. Bu kireç tabakaları başlangıçta yumuşaktırlar. Ancak hızla sert tabakalara dönüşürler. Fırçalayarak bunları dişlerinizden uzaklaştıramazsınız. Ancak dişhekiminiz diştaşı temizliği için dizayn edilmiş uygun ultrasonik aletlerle dişlerinize zarar vermeden çıkartabilir.
Tartarlar temizlenmek zorunda mıdır? : Evet tartarlar belli aralıklarla (genellikle 6 ayda bir kere) mutlaka temizlenmek zorundadırlar. Temizlenmediklerinde dişler etrafında ve dişetleri içinde kendilerine ait yuvalar oluştururlar. Bu yuvalara dişeti cebi denir. Dişeti cebi oluştuktan sonra içindeki diştaşı büyür ve dokuda yabancı madde reaksiyonuna yol açar. Bu da ağzımızda dişeti iltihabı olarak kendini gösterir.Dişeti iltihabına gingivitis denir.
Tartar temizliği dişlere zarar verir mi?: Bu soru dişhekimlerine sık sorulan bir sorudur. Hatta bu sorunun devamında ‘ temizlik sırasında diş mineleri çizilir mi' veya ‘bir kere temizletince hep ister mi?' gibi sorular da ardı ardına gelir.Hayır, diştaşı temizliği dişlere zarar vermez. Hatta ağzınız için yaptırabileceğiniz en faydalı,en çabuk,en rahat ve en ucuz işlemdir. Bunun yanı sıra düzenli temizlik yaptırarak birçok ağız ve diş probleminin de önüne geçebilirsiniz.
Dişeti iltihabının belirtileri nelerdir? : Sağlıklı dişeti kanamaz . Eğer fırçalarken, sert gıdalar yerken veya kendiliğinden oluşan dişeti kanamanız varsa vakit kaybetmeden diş hekiminize başvurmalısınız. Muhtemelen diş etlerinizde iltihap olabilir .Ayrıca kötü ağız kokusu da iltihabın habercisidir.
Özetleyecek olursak :
Dişeti kanaması
Kötü ağız kokusu ve ağızda kötü tat,
Dişetlerinde şişme ve kızarma
Dişetlerinde yanma
Dişetlerindeçekilmeler ve açığa çıkan kök yüzeylerinde hassasiyet
Dişeti kenarlarında veya dişler arasında ,diştaşlarına bağlı siyah alanlar
Diş ile dişeti arasından iltihap gelmesi
Dişlerde sallanmalar,uzamalar,dişler arasında açılmalar
Dişetlerini kurcalama isteği
Dişeti hastalığının temel belirtileridir.
Unutmayın; erken teşhis ve tedavi her zaman daha kolay ve daha ucuzdur.
DİŞ ETİ İLTİHABI
Dişeti iltahabının tedavisi : Enfeksiyonun düzeyine göre tedavi biçimi değişmektedir.Dişeti hastalıkları 3 safhada incelenmektedir
Gingivitis : Diş hekimi tarafından yapılan diştaşı temizliği ile tedavi edilir.
Orta Düzey Periodontitis : Dişeti hastalıkları uzmanı tarafından yapılan küretaj - kök yüzeyi düzleştirilmesi işlemi ile tedavi edilir
İleri Düzey Periodontitis : Dişeti hastalıkları uzmanı tarafından yapılan FLAP operasyonu ve gerekli yerlere yapay kemik greftleri yerleştirilerek tedavi edilir. Kemik düzeyinin telafisi mümkün olmayan boyutlara geldiği vakalarda dişi çekmek kaçınılmazdır
ECZANE ÜRÜNLERİ DİŞ BEYAZLATIRMI
Diş beyazlatma dişhekimi kontrolünde yapılması gereken profesyonel ve riskleri olan bir tedavidir. Oldukça sık karşılaştığımız sorulardan biri de eczaneden alınan ürünlerle dişlerin beyazlayıp beyazlamayacağıdır. Dişleri beyazlatabilmek için iki yol vardır. Evde kullanılan jeller ve hekim muayenehanesinde uygulanan jeller. Her iki yöntemde de hekiminizin kontrolü ve denetimi altında olmalıdır. Dişlerin beyazlayabilmesi için gerekli işlem , belirli konsantrasyondaki beyazlatıcı jellerin belirli sürelerle dişe temas etmesini sağlamaktır. Ancak bu jellerin dişetine temas etmesi dişetlerinde yanıklara veya tahrişlere yol açabileceği için evde yapılacak uygulamalarda hekim tarafından kişiye özel kalıplar hazırlanmalı,jeller ancak bu kalıplar yardımıyla uygulanmalıdır.
Eczanede satılan beyazlatıcı! Ürünlerde kalıplar herkesin ağzına uyabilecek şekilde geniş hazırlandıpğı için dişetini koruyucu özellik taşımazlar. Bu nedenle eczane jellerinin konsantrasyonları oldukça düşük tutulur. Yani içlerinde beyazlatıcı özellik yok denecek kadar azdır. Ancak kullandığınız gün hafif bir parlaklık oluşur ve daha sonra dişleriniz hemen eski rengine geri döner.Yani ödediğiniz tüm para boşa gider. Bu nedenle diş beyazlatmaya karar vermeden önce mutlaka güvenilir ve bu konuda tecrübeli bir hekimden yardım almalısınız. Dünya üzerinde kabul görmüş, FDA onaylı bilimselliği kanıtlanmış ve klinik takibi yapılarak piyasaya sürülmüş ürünler kullanan mekezlerden yardım istemelisiniz.
DİŞ MACUNLARI DİŞ BEYAZLATIR MI?
Dişhekimlerinin en sık karşılaştığı sorulardan biri de hangi diş macununun en iyi olduğu ve en çok beyazlığı hangi dişmacununun verdiğidir. Özellikle sigara kullanan kişilere yönelik diş macunlarınının varlığı sanki sigaranın dişlere verdiği zararın önlendiği gibi anlaşılmaktadır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki hiçbir diş macunu beyazlatmaz. Macun kullarak dişlerin beyazlayabileceği, kocaman ticari bir yalandan başka birşey değidir. Ayrıca antitartar veya sigara içenlere yönelik üretilen dişmacunlarında da yoğun miktarda aşındırıcı maddeler olduğu için uzun süreli kullanımda dişminesine kalıcı zararlar vermektedirler. En doğru dişmacunu tamamen klasik ve herhangi bir özellik barındırmayan ve mümkünse içinde sodyum loril sülfat (dişmacununa köpürsün diye konur ama ağız kuruluğuna yol açar) bulunmayan diş macunudur.

19 Temmuz 2008 Cumartesi

LUXURY YACHT




Elite
Custom-designed and built to a superior standard, the Emperor Elite is a 38 metre boat accommodating a maximum of 20 guests in 9 twin-berth cabins and a double master suite, all with ensuite and air conditioning.
For added comfort - and lighter luggage - each guest receives two towels and a bathrobe! Add to that the three sundecks, dive deck with platform, two air-conditioned salons and air-conditioned dining room and you have a spacious vessel complete with all the diving and safety equipment, including two large RIBs with outboards.
Although they are large boats, both Elite and Superior will still take just 20 guests maximum. They are also equipped for tech diving + NITROX and, as with all Emperor fleet boats, are guaranteed to carry a minimum of two dive guides.




Blue Planet
Blue Planet Liveaboards is proud to present their latest generation of luxury dive vessel. This new class of diving yacht is capable of even faster cruising speeds thanks to its aerodynamic hull allowing for lower water displacement and better fuel efficiency. The Blue Pearl introduces a new concept in environmental awareness that others will follow. Built specifically for diving, with an array of high tech equipment, she is licensed to dive both areas 1& 2, covering all the Islands and reefs in the Red Sea Marine Parks including the Brothers, Daedalus, Zabargad and Rocky, as well as the vast reef system of St. Johns.
The boat is 27m in length and 7m wide and has 8 double cabins all with DU and WC.

Blue Pearl
The Blue Pearl introduces a new concept in environmental awareness that others will follow. Built specifically for diving, with an array of high tech equipment, she is licensed to dive both areas 1& 2, covering all the Islands and reefs in the Red Sea Marine Parks including the Brothers, Daedalus, Zabargad and Rocky, as well as the vast reef system of St. Johns.
The boat is 36 m in length and 8m wide and has 10 de Luxe double cabins all with DU and WC.
Click on image to enlarge


Blue Horizon
At 41m she is a superior diving vessel, with all the luxuries expected from a blue o two liveaboard.A superior element of the liveaboard is its access for disabled divers. Blue Horizon has been built with disabled divers in mind, with wider gangways, 4 designated larger cabins, generously proportioned bathrooms and a spacious dive deck, allowing for easier access to the water.
Blue Fin
Launched in 2005. The Blue fin is a 5* luxury cruiser. 39 meters in length accommodating 24 divers with absolute comfort. There are 3 suites with king size beds and 10 twin cabins, all ensuite with personal entertainment system, TV/DVD/CD, as well as a mini bar. She is fully air-conditioned throughout. The saloon has a luxurious dining and entertainment area. The dive deck is very spacious, with 2 large sundecks perfect for relaxing after dives. Based in Hurghada and Marsa Alam, itineraries can be in the Southern Red Sea, Brother
or northern wrecks.Click on image to enlarge
Asmaa
M/Y Emperor Asmaa is a custom-built motor yacht, designed with the diver in mind and comfortably accommodating 16 people in 8 twin-berth cabins, all ensuite.
The cabins and salon are fully air-conditioned and there is a large dive deck and sun deck. For added comfort, and lighter luggage, each guest receives two towels and a bathrobe!
She is also equipped with NITROX and can handle tech diving on request.
As with all Emperor fleet boats, you are guaranteed a minimum of two dive guides.Click on image to enlarge

17 Temmuz 2008 Perşembe

16 Temmuz 2008 Çarşamba

ESTETİK

Estetik Ameliyatlar Ağrılı mıdır? Estetik operasyonda yapılacak anestezi türüne göre, hasta da işlem sırasında hiç ağrı olmaz. Estetik operasyonun türüne bağlı olarak ve kişinin ağrıyı algılamasına göre operasyon sonrası ağrı duygusu kişiden kişiye değişir. Ancak günümüzde hedef hastalarımıza en konforlu hizmeti sunmak olduğu için, gelişmiş cerrahi yöntem ve aletler, ameliyat sonrasıda verilen ilaçlarla ağrı en aza indirilmiş olur. Ameliyat İzi Kalır mı?Cerrahi olarak yapılan her işlemde mutlaka iz vardır. Estetik cerrahide de hedef bu izi en az a indirmek ve saklamaktır. Günümüzde gelişen cerrahi yöntemler ve kullanılan malzemeler izi en aza indirgemektedir. Benleri Aldırmak Kanser Yapar mı?Benler iyi huylu ve kötü huylu olarak ikiye ayrılabilir. Uzman hekimin muayenesi ve kişinin verdiği bilgilerle iyi huylu olarak düşünülen benler belirli aralıklarla takip edilir. Şüpheli olarak düşünülen ya da kötü huylu olduğu bilinen benlerin hemen cerrahi olarak çıkartılması ve patoloji tahlillerinin yapılması kişiyi sonradan oluşacak problemlerden korur. Yeni Olmuş Yara ve Yanık, Dövme v.s İzler Hemen Müdahale Edilmeli mi? Bazı izler vardır ki, olgunlaşmasını beklemeden müdahale edilerek tedavi edilmeye başlanırken, eskiden oluşmuş olan izlerde de tedavi türü değişerek iz daha belirsiz hale getirilmeye çalışılır. Ancak bazı izler vardır ki onlara hiç dokunmamak daha olabilir, bu da uzman hekimin muaynesi ile kesinleşir. Dövmenin yok edilmesinde çeşitli yöntemler vardır ki, uygun hastada en iyi yöntem ise uygun lazerle istenildiğinde silmektir. Hipertansiyon, Şeker, Kalp Hastalıkları Estetik Operasyona Engel mi?Bu tür hayatı riskleri olan hastalıklarda estetik operasyonlar, ancak hastalık kontrol altında olursa ve ameliyat sırasında-sonrasında yeterli teknik donanım ve tecrübeli ekip varsa yapılmalıdır. Estetik Ameliyatlar Her Yerde Yapılabilir mi?Estetik operasyonlar sağlık bakanlığının onay vermiş olduğu merkezlerde ve estetik plastic cerrahi uzmanı olarak eğitim almış sağlık bakanlığı tarafından diploması onaylanmış hekimler tarafından yapılmalıdır. Ne Kadar Sürede İyileşilir?Estetik operasyonlarda iyileşme süreci, yapılan ameliyat türüne göre değişmekle birlikte en ağır ameliyat türlerinde dahi ameliyat sonrası yaklaşık 6-8 saat sonra hastayı mobilize eder (yatağından kaldırır), bir kaç günde hastaneden çıkarabileceğimiz duruma getiririz. Günlük aktiviteleri yaklaşık bir yada iki haftada tamamen normale dönerken, bazı özel aktivitelerine belli bir sure kısıtlama getirilir. Oluşturulacak Şekli Önceden Görebilir miyim?Estetik operasyonda hedef, beklentilerin gerçekçi olmasıdır. Hastanın istekleri ve hekimin tecrübeleriyle bazı operasyonlar öncesi hasta fotografları üzerinde tasarımlar yapılarak ameliyat sonrası oluşabilecek şekil hastaya gösterilebilir. Hekimin eski hastalarına ait fotograf arşivindende benzer vakaları görme şansınız ameliyat öncesi fakir edinmenizi sağlamış olur.
Silikon Kanser Yapar mı?Silikonlar vücüda zararı olmayan ve vücutla etkileşime girmeyen maddeden yapılmıştır.Günümüzdeki silikonların FDA onaylı oluşu ve yapılan bilimsel çalışmalardaki sonuçlar böyle bir olasılığın olmadığını göstermektedir. Memeye konan protez meme kanserinden korumada önemli olan belirli zamanlardaki kontrollerin zamanında yapılmasında kişiyi teşvik eder ve oluşabilecek olumsuzlukların erken dönemde tespitini sağlar. Silikon Patlar mı?Silikon balon gibi hiç bir zaman patlamaz. Ancak bıçak gibi direk üzerine gelen delici alet travmalarıyla delinebilir ve yapısı gereği delinen protez dokulara dağılmadan kalır Silikon Emzirmeye Engel mi?Emzirmeyi planlayan genç kadında protezi genelde koltuk altından yerleştiririz. Meme ucundan yada meme altından girilmediği için memeye hiç dokunulmamış olması, silikonun göğüs kası arkasına meme dokusuyla hiç temas etmeden kalması süt kanallarına zarar vermez. Meme ucundan ve meme altından yerleştirilen protez kısmende olsa süt kanallarını etkileyebilir ve çok düşük bir oranda süt vermede olumsuzluk yaşatabilir. Karın Germe Operasyonundan Sonra Doğum Yapılabilinir mi?Abdominoplasti denilen karın germe operasyonlarında ideal olan, kişinin doğumlarını tamamladıktan sonra işlemin yapılmasıdır. Ameliyat sonrası yaklaşık iki yıl sonra ameliyat alanı tam olarak iyileşmesini tamamlası nedeniyle hamile kalmada ve çocuk doğurmada bu süreden sonra bir problem olmaz. Sigara İçilmesinin Estetik Operasyona Etkisi Var mı? Sigaranın olumsuz etkilerini estetik operasyonlarda da görmekteyiz. Sigaranın dokularda kanlanmayı azaltarak iyileşmeyi geciktirmesi ,uzun sürecek operasyonlarda anestezi risklerini arttırması nedeniyle ameliyattan belli bir süre önce bırakılması ve ameliyat sonrası belli bir sure kullanılmaması tercih edilir. Sağlık Sigortaları Estetik Operasyonları Karşılar mı?Hiç bir özel ve resmi sigorta şirketi estetik operasyonlar için ödeme yapmaz. Sonucun Mükemmel Olması İçin Ne Yapabilirim?Mükemmel sonuç için, öncelikle estetik operasyondan ne beklediğiniz ve gerçekçi olmanız gerekir. Ameliyatınızı yapacak hekimi iyi seçmiş olmanız, ameliyat yöntemi ve risklerini bilmeniz ve ameliyatınızın yapılacağı sağlık kurumunun kalitesinden emin olmanız da bir sonraki aşamadır. Sonrasında ameliyat öncesi ve sonrası size yapılan önerilere uymanız da mükemmel sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.Mükemmel sonuca, ne istediğini bilen uyumlu bir hasta ve ne yapacağını bilen bilimsel ve etik kurallara saygılı bir hekimle ulaşılır. Maliyet Neye Göre Belirleniyor?Estetik operasyonlarda fiyatı, olacağınız ameliyatın türü, kullanılacak malzemenin kalitesi, hastane ve hekim masrafları toplam olarak belirler. Doktor seçimini yaparken nelere dikkat etmeliyim?Estetik operasyonlar Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisası almış, sağlık bakanlığından onaylı diploması ve çalışma izni olan hekimler tarafından yapılmalıdır. Tercih ettiğiniz hekimin yaptıracağınız operasyon hakkındaki yaklaşımı, kullanacağı teknik ve malzeme kalitesi, tecrübe birikimi ve hasta sonuçlarıda sizin karar vermenizdeki etkenlerden olmalıdır.
Sitedeki yazılar internetten ve çeşitli yayınlardan faydalanılarak hazırlanmış olup sadece gösteri amaçlıdır. Sitedeki bilgilerin her hangi bir şekilde kullanımından dolayı http://lalezar-lalezar.blogspot.com/ sorumlu değildir

14 Temmuz 2008 Pazartesi

DÜNYANIN ENLERİ

Dünyanın en yüksek şelalesi: Angel-Venezuela–1.000 m.Dünyanın en büyük nehri: Nil-Afrika Dünyanın en yüksek dağı: Everest-Asya–8.848 m. Dünyanın en büyük çölü: Büyük Sahra Çölü-Orta/Kuzey Afrika Dünyanın en büyük yanardağı: Tambora-Endonezya Dünyanın en büyük mağarası: Carlsbad Mağarası-New Mexico, ABD Dünyanın en büyük gölü: Hazar Denizi-Orta Asya–394.299 km² Dünyanın en büyük adası: Grönland-Kuzey Atlantik–2.175.597 km² Dünyanın en sıcak yeri: Al’Aziziyah-Libya–57,7 C Dünyanın en soğuk yeri: Vostock II- -89,2 C Dünyanın en kalabalık ülkesi: Çin–1.237.000.000 kişi Dünyanın en geniş ülkesi: Rusya–10.610.083 km² Dünyanın en küçük ülkesi: Vatikan–0.272 km². Dünyanın en kalabalık şehri: Tokyo-Japonya–26.500.000 kişi Dünyanın en uzun binası: Suyong Bay Tower-Pusan(Güney Kore): 88 kat 462 m. :Dünyanın en uzun demiryolu tüneli Seikan-Japonya–53,9 km.Dünyanın en uzun karayolu tüneli: St.Gotthard-İsviçre-16.4 km.Dünyanın en uzun kanalı: Panama kanalı-Panama–81,5 km.Dünyanın en uzun köprüsü: Akashi-Japonya–1.990 m.Dünyada en çok konuşulan dil: Çince (mandarin)-885.000.000 kişi Dünyanın en çok ülke ile sınırı olan ülke: Çin (15 ülke ile sınırı var) Dünyanın en yüksek yerleşim yeri: Webzhuan, Çin-Deniz seviyesinden 5.090 m. yukarıda Dünyanın en alçak yerleşim yeri: Calipatria, Kaliforniya, ABD -deniz seviyesinin 54 mt. Altında Dünyanın en uzun kesintisiz sınırı: ABD-Kanada sınırı. En geniş ülke Rusya - 10.610.083 km² En küçük ülke Vatikan - 0.272 km² En çok ülke ile sınır komşusu olan ülke Çin - 15 En uzun kesintisiz sınır ABD - Kanada En kalabalık şehir merkezi Tokyo - 26.5 milyon En geniş alana yayılmış şehir Mt. Isa, Queensland, Avustralya - 25.427 km² En yüksek yerleşim birimi Webzhuan, Çin - deniz seviyesinden 5.090 metre yukarıda En alçak Calipatria, Kaliforniya, ABD - deniz seviyesinin 54 metre altında En kuzeydeki yerleşim birimi Ny Alesond, Norveç - 78.5 derece kuzey En güneydeki yerleşim birimi Puerto Williams, Şili - 55.1 derece güney En ıssız, yerleşim olmayan ada Tristan da Cunha - Güney Atlantik En çok dil konuşulan ülke Papua Yeni Gine - 869 En kuzeydeki kara parçası Islet of Odaaq, Grönland açıklarında En güneydeki kara parçası Güney Kutbu, Antarktika
kaynak:http://www.bilgidenizi.net/

9 Temmuz 2008 Çarşamba

İSTANBUL'DA SİLAHLI SALDIRI


ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde çatışma çıktı.09.07.2008 11:14
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na bugün sabah saatlerinde bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin saldırıya karşılık vermesiyle olay çatışmaya dönüştü. Bölgeye çok sayıda ambulans sevkedildi. İstanbul genelinde polis alarma geçirildi.
BUGÜN İSTANBUL DA SALDIRIDA 3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU
ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET AİLELERİNE
BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM...

FRANSA















GENEL BİLGİ
Para Birimi: Euro Konuşulan Diller: Resmi dil Fransızca'dır;İngilizce genelde anlaşılır.Uçuş Süresi: 3,5 saatSaat Farkı: 1 saat geriİklim-Sıcaklık: Ülkenin kuzeyine, kışlar soğuk yazlar yağmurlugeçen Kuzey Avrupa iklimi; güneyine ise kışlar ılık yazlar sıcak vekurak geçen Akdeniz iklimi hakimdir.Sağlık ile İlgili Detaylar:Genel bir sağlık problemi yoktur; çeşme suları klorludur.Fransa'daki bazı resmi tatiller ve tarihleri 1 Ocak - YilbasiMart sonu ya da Nisan basi - Paskalya ( Pazar ) Paskalya ( Pazartesi )1 Mayıs - Bahar Bayrami - Isçi Bayrami8 Mayıs - Zafer BayramiMayıs ( Paskalyadan sonraki 40. gün ) Miraç GünüPaskalyadan sonraki 7. Pazar - Beyaz PazarPaskalyadan sonraki 8. Pazartesi - Beyaz Pazartesi14 Temmuz - Bastille Günü15 Ağustos - Dini Bayram1 Kasım - Kutsallar günü11 Kasım - Dini bayram25 Aralık - NoelGiyim: Gideceğiniz döneme göre mevsimlik giysiler tavsiye edilir. Bunun yanında sonbahar aylarında yağmurluğunuzu kış aylarında ise kalın kıyafetlerinizi almayı unutmamalısınız. Üç ve dört yıldızlı restoranlarda ceket ve kravat gerekmektedir.Önemli Telefonlar:Ülke Kodu: 33Türk Konsolosluğu: 16, Avenue de Lamballe 75016 ParisTel: (1) 4524 5224Orli Havalimanı: 1 4975 1515Polis: 1 7Ambulans: 17-0115 veya 43 78 26 26American Express: 01 47 77 77 07Türkiye'ye Telefon Nasıl Açılır?00+90+alan kodu+telefon numarasıCep telefonları çalışmaktadır.Banka ve Dükkanların Açık Olduğu Saatler:Bankalar: Hafta içi her gün 09:00-14:30.Müzeler: 09:30-17:00 Hafta içi bir gün dışında (pazartesi veya salı).Dükkanlar: Büyük mağazalar 09:00-20:00,diğer dükkanlar 09:00-19:00.
http://www.kadinlarkulubu.com/

ALMANYA
















Almanya Orta Avrupa'da Kuzey Denizi ile Alpler arasında uzanan bir devlet. Doğusunda Çekoslovakya ve Polonya; güneyinde Avusturya, İsviçre; batısında Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg; kuzeyinde Danimarka ve Kuzey Denizi yer alır. Almanya, birisi Baltık Denizinde, diğeri Kuzey Denizinde iki adaya sahiptir. Baltık Denizindeki Fehmarn Adası 185 km2, kuzeyinde bulunan Sylt Adası ise 99 kilometrekaredir.

NÜFUS VE SOSYAL HAYAT

Almanya'nın nüfusu 83 milyon civarındadır (Mayıs 2005 tahmini rakam). Bu nüfusun yaklaşık 5 milyonunu ülkede çalışan yabancı işçiler, yabancı işçilerin çoğunluğunu da Türkler teşkil eder. Almanya'da nüfus artış oranı çok azdır. Buna rağmen nüfusun yoğunluğu bakımından Avrupa'da km2 başına 222 kişi ile birinci sırayı alır. Nüfusun büyük bir kısmı endüstri merkezi olan Ruhr Havzasında yaşar. Almanya tamamen denecek kadar şehirleşmiştir. Nüfusu 2000'den az köylerde yaşayan insan sayısı beş milyonu geçmez. Genel nüfusunun üçte biri, nüfusu 100 binden fazla olan şehirlerde oturmaktadır. Almanya'da mülteciler ve yabancı işçiler dışında bütün halk Almanca konuşur. Azınlık yok denecek kadar azdır. Din:Hıristiyan olan Alman halkının yaklaşık yarısı Protestan, %44'ü ise Katoliktir. Gün geçtikçe artan Müslümanların çoğunluğunu Türkler teşkil etmektedir. Eğitim:Almanlar bilime, eğitime büyük önem veren bir millettir. Bugün Almanya'nın her tarafında eğitim ve öğretim parasız olarak gerçekleştirilmektedir. Eğitim ve öğretim, çağdaş tekniğe dayalı araç ve gereçlerle donatılmış, uygulamalı metodlarla yapılır. Ülkede 6-18 yaş arasında öğrenim mecburidir. Bütün öğrenciler önce 4 senelik temel okullara giderler. Bundan sonra ya temel okulun devamı kabul edilen 5 yıllık esas okula, ya 6 yıllık ortaokula veya 9 yıllık lise arasında seçim yaparlar. Esas okulu bitirenler umumiyetle 3 yıllık mesleki okullara da giderek meslek sahibi olurlar. Almanya yüksek öğrenim kurumları ile doludur. Ülkede yüzden fazlası üniversite olmak üzere bilim ve teknik öğrenimi yapılan 196 yüksek öğrenim kurumu vardır. Ülkenin en eski ve ünlü üniversiteleri, 1386 yılında kurulan Heidelberg Üniversitesi ile 1476'da kurulan Tübingen Üniversitesidir. On dokuzuncu yüzyıl sonunda kurulan Berlin Üniversitesi ile de Almanya'da çağdaş eğitimin temelleri atılmıştır. Hali hazırda Hannover Teknik Üniversitesi dünyaca ünlüdür. Bugün ülkede yaklaşık 1 milyon 100 bin öğrenci yüksek öğrenim görmektedir. Bunun 58.000 kadarını yabancı işçi çocukları teşkil etmektedir. Bu kadar gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerine rağmen, bugün hala yaklaşık üç milyon kişi okuma-yazma bilmemektedir. Okuma-yazma bilmeyenlerin sayısını azaltmak için büyük çalışmalar yapılmaktadır. Almanya'da basın ve yayın çok gelişmiştir. Ülkede yayınlanan 373 gazetenin toplam tirajı 19 milyon 298 bindir. Almanya edebiyat tarihinde dünyaca ünlü edebiyatçı ve sanatçılar yetiştirmiştir. Birçok edebiyat akımı burada doğmuş ve yayılmıştır. Spor:Spor Almanya'da gelişmiş olup, halkın büyük bir kısmı spor kulüplerine üyedir ve sporla uğraşmaktadır. Futbolda dünyaca ileri bir seviyeye ulaşmış olup, üç defa dünya kupasını kazanmıştır. Birleşik Almanya'da spor okulları, spor salonları ve futbol sahaları ülkenin her tarafına modern bir şekilde yayılmıştır. Sporla uğraşmak isteyenler her türlü imkanı bulabilmektedirler. Bu sebeple de dünya çapında sporda başarılar kazanmaktadırlar.