23 Şubat 2008 Cumartesi

Mutfakta pratik bilgiler

Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer
Çorbanızın tuzu fazla kaçtıysa, bir patatesi kabuklarını soyup ikiye kestikten sonra, çorba tenceresinin içine atın.
Çorbanız çok sulu olduysa, hazırlayacağınız bir meyaneyle kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kaşık eritilmiş? margarini bir kaşık unla karıştırıp ve bu karışımı pişmekte olan çorbanıza yavaş yavaş ekleyin.
Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatal ile bir kez delin, sonra suyunu sıkın
Jöle, puding ve sosların üzerine, pişer pişmez çok ince bir kat eritilmiş tereyağı veya krema sürün. Kabuklanma ve gözenekler yok olacaktır.
Bazı et yemeklerinde sirke ve şeker kullanılması, o yemeğe lezzet katar. Yarım bardak suya üç çay kaşığı sirkeyle birlikte, yarım çay kaşığı da şeker katarsanız, lezzeti damaklarınızda hissedeceksiniz.
Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını istersiniz, kuşkusuz. Ciğeri pişirmeden yarım saat kadar önce sütün içinde bir süre bırakın. Bu şekilde tadı daha çok hoşunuza gidecektir.
Sosisleri su kaynarken değil dLahana yapraklarını, özellikle dolma yapmak için ayıklarken kök kısımlarını bıçakla oyarak ayırın ve lahananın başını sıcak suyun içine yerleştirin. 5 dakika bekletin ve oradan soğuk suyun içine aktarın. Böylece lahanın yaprakları, yırtılmadan kolayca birbirinden ayrılacaktır.
e soğukken koyun kabın içine. Bundan başka çok az olmak şartıyla süt de ekleyin ve çok harlı ateşte pişirmeyin. Bu şekilde çatlamalarını önlemiş ve de daha lezzetli olmalarını sağlamış olursunuz.
Soğanları soyarken gözlerin yanmaması için soğanlara sirke serpilir.

Hiç yorum yok: